PVC plastenici

Plastenici su pogodni za uzgoj rasade, porvća i cveća u toku cele godine. Dobrim planiranjem u plasteniku je moguće realizovati i do tri berbe godišnje. 

Plastične cevi za plastenike

Naše cevi za plastenike su izrađene od tvrdog PVC-a, postojane su na kišu i hladnoću, kao i na sunčevu toplotu i UV zračenje i imaju dobre mehaničke osobine. PVC cevi za plastenike su prećnika 40mm, sa rebrastim ojačanjima iznutra, i dužine 6m i 8m. Po zahtevu kupaca isporučujemo ih i u drugim dužinama. Male su težine, što omogućava lak transport i postavljanje.

Pri postavljanju cevi možete koristiti i PVC kočiće prečnika 50mm i dužine 70cm, ili možete cevi postavljati direktro u zemlju. Bez obzira na način postavljanja. potrebno je da cevi budu pobijene bar 20cm u zemlju da bi ostalo dovoljno najlona sa strane, na koji se nabacuje zemlja.

Nije potrebno nikakvo održavanje naših cevi za plastenike, materija od koga su napravljene može da se reciklira u potpunosti, a vek trajanja je veoma dug, preko 20 godina.

Prateći materijal za plastenike

Osim cevi za plastenike u ponudi imamo i:

  • pvc kočić za plastenik fi50mm x 70cm
  • pvc spojnica za cevi plastenika (ide na mestu ukrštanja lukova i uzdužnih cevi)
  • folija za plastenik troslojna, 150mic, UV stabilna, širine 6m i 8m
  • vrata za plastenik dimenzije 100x160cm i 100x190cm

Konstrukcije za plastenike

Kod nas možete nabavti i kompletne konstrukcije za plastenike u dve širine: manji plastenik širine 3,5-4m ili veći širine 5-5,5m. Dužine plastenika mogu biti: 6m, 8m, 10m, 12m, 15m i 20m.

.plastenik

Postavljanje (montaža) plastenika

Multimedia WorkshopMoj web sajt