PVC stolarija (prozori i vrata)

PVC stolarija obezbeđuje odličnu zvučnu i toplotnu izolaciju, a samim tim i značajnu uštedu energije. Naša plastična stolarija izrađena je od petokomornog KOMMERLING PVC profila, izopan stakla i nemačkog SIGENIA AUBI okova. Sama konstrukcija od koje je sastavljena PVC stolarija - pet komora i izopan staklo - garantuju zvučnu i toplotnu izolaciju. Ugrađivanjem nemačkog okova u konstrukciju stolarije ovakva plastična stolarija dobija neophodnu čvrstinu i potreban kvalitet mehanizama za otvaranje i zatvaranje elemenata stolarije.

Naša PVC stolarija se proizvodi od prvoklasne plastike (0% reciklirane) koja ima visok kvalitet i postojanost u svim vremenskim uslovima, kao i izuzetnu trajnost.

Mnogo vremena je potrebno za održavanje klasične drvene stolarije, farbanje, kao i neugodnosti koje se mogu javiti u slučaju da se stolarija izobliči pod uticajem vlage... PVC stolarija je rešenje kod kojeg se ovakve neugodnosti ne javljaju.

Kako sprečiti kondezaciju na pvc stolariji

Jedan od najneprijatnijih problema koji se može javiti je kondezacija na pvc stolariji.

Kada dođe do pada temperature, vodena para se kondezuje na unutrašnjoj strani stakla, i to ne znači da vaša pvc stolarija nedihtuje već naprotiv, jako dobro dihtuje, što ukoliko se prostorije ne provetravaju dovodi do prezasićenja vazduha vlagom i stvaranja kondezacije.

U prostoru gde se kuva, suši veš, gde postoji vlaga u zidovima, gde se drži veći broj saksija sa cvećem ili gde boravi veći broj ljudi je povećana mogućnost pojave kondezacije.

Provetravanje

Kada kupite pvc stolariju, to utiče na povećanje temperature u prostoru, ali i na bolje dihtovanje, a to znači i na povećanje procenta vlage. Problem povećanog procenta vlage se može rešiti dodatnim zagrevanjem vazduha ili povremenim provetravanjem - otvaranjem pvc prozora na kratko.

U toku zime treba izbegavati provetravanje "na kip", najbolje je otvoriti sve prozore na 4-5 minuta, napraviti promaju tako da se izmeni sav vazduh u prostoriji a da se ne rashlade zidovi. Bilo bi dobro, tamo gde je to moguće, u toku provetravanja isključiti grejanje u cilju smanjenja gubitaka toplote. Najbrže i najefikasnije provetravanje se postiže kada, naprimer, otvorite vrata i prozor na suprotnom zidu prostorije. Prilikom provetravanja se vlažan vazduh iz prostorije meša sa hladnim i suvim vazduhom spolja. Provetravanje treba ponavljati 3-5 puta u toku dana.

Multimedia WorkshopMoj web sajt